Sebastian Andrei, un tânăr originar din Iaşi a reuşit să cucerească Hollywoodul. Asta după ce a decis să spună lumii întregi despre povestea unor orfeline indiene creştine dintr-o ţară musulmană, Malaezia.
“Premiile înseamnă şi mult şi puţin în acelaşi timp” a precizat Sebastian Andrei, producător film documentar
Aşa îşi începe povestea unul dintre cei mai apreciaţi tineri producători de filme documentare din lume, Sebastian Andrei. “Beyound a Child’s Laught” este filmul documentar care în primăvara acestui an l-a făcut celebru la Hollywood.
“Documentarul pe care l-am făcut a fost absolut pe cont propriu, de la A la Z, cu buget zero. Camerele, microfonul şi laptopul pe care am editat. Astea au fost singurele investiţii” a adaugat Sebastian Andrei.
Şi timp. Foarte mult timp. Pentru a face documentarul i-au trebuit vreo trei ani. Şase luni le-a petrecut într-un orfelinat din Malaezia. În tot acest timp a aflat poveşti de viaţă, poveşti care i-au marcat viaţa. Şi i-a adus un premiu la Hollywood Independent Documentary Awards, un fel de Oscar al filmelor documentare.
“Tot pentru acelaşi documentar am fost invitat la SimFest în Târgu Mureş şi am primit o menţiune. A fost un festival nemaipomenit. Acum o săptămână, în Polonia, la Internationa Green Festival, pentru un alt documentar cu o cu totul altă tematică, adică despre conservarea vieţii marine şi a coralilor din Malezia” adauga Sebastian Andrei.
Plin de modestie, Sebastian Andrei spune în faţa camerelor de vederi că nu el este cel care alege temele, ci temele îl aleg pe el.
“Efectiv mă lovesc de ele. Este expresia aceea, că viaţa bate filmul, care e foarte adevărată. Nu ştii la ce trebuie să te aştepţi. Ai un plan dar povestea poate lua o cu totul altă turnură. Sunt poveşti reale, poveşti care lasă în urmă un impact major” afirma Sebastian Andrei.
Nu doar poveştile pe care le vede şi le filmează Sebastian au un impact major. Însăşi viaţa lui e demnă de un scenariu de film. Sebastian a plecat din România când avea 10 ani. A învăţat în Olanda, şi tot acolo şi-a urmat şi studiile universitare. După ce a terminat Ştiinţele Politice, Sebastian şi-a pus rucsacul în spate şi a plecat pentru câteva zile în Australia. A stat mult mai mult. Într-o zi a decis să îşi viziteze pentru o săptămână un prieten care locuia în New York. După doi ani a decis să plece în Malaezia la o petrecere de Crăciu. Au trecut 9 ani de atunci. În tot acest timp, Sebastian a învăţat şi a “furat” meserie de la toţi cei din jurul său. Astfel, de la băiatul care întindea cabluri a ajuns un documentarist foarte apreciat mai mult în străinătate decât în propria ţară.
Anda Matei, Emil Pralea
No Comments so far
Jump into a conversationNo Comments Yet!
You can be the one to start a conversation.Only registered users can comment.