“Cornulețele de acasă” au un gust aparte, mai ales după ce au fost rumenite la foc mic și învelite într-un strat subțire de zahăr. Pentru o tavă fragedă de cornulețe aveți nevoie doar de patru ingrediente: faină, borș, ulei și drojdie.
După ce toate ingredientele au fost amestecate manual, iar aluatul se desprinde cu usurință de pe mâini, se trece la partea mai migăloasă.
După ce au stat aproximativ 20 de minute în cuptor, cornulețele se lasă la răcit, după care se dau prin zahăr pudră. Iar sărățelele, atestate de același producător local și coapte după rețete vechi de zeci de ani, îi încântă și pe cei mai simandicoși gurmanzi. Cele două preparate sunt primele produse de patiserie atestate tradițional, în județul Iași.
Pentru a oferi frăgezime se folosește brânză din plin. Telemeaua, cașcavalul și smântână sunt cele care oferă sărățelelor gustul autentic romanesc.
La fel că și cornulețele, sărățelele trebuie să stea la cuoptor aprox 20 de mnute, până ce prino o culoare aurie, iar sfatul gospodinelor este să fie consumate reci. În Iași sunt atestate 16 produse tradiționale, de la 7 producători, cele mai multe fiind preparate din carne.
Este o modalitate buna pentru a-și promova marfa, susțin producătorii. Iar vânzările cresc, dacă reuses să obțină atestarea de produs tradițional.
No Comments so far
Jump into a conversationNo Comments Yet!
You can be the one to start a conversation.Only registered users can comment.