Pe parcursul a 12 zile tinerii iubitori de sience fictions au oportunitatea de a se întâlni să discute despre modul cum se construiesc acţiunea şi personajele, despre cum ar trebui să se prezinte un scriitor la editură. Aceştia mai au şansa de a afla ce anume face ca un roman sau un text să fie valabil din punct de vedere literar şi ce anume îl descalifică. Toate acestea le pot afla dacă se înscriu la ,,Maratonul de scriere creativă-ficţiunea de gen”, doar printr-o scrisoare de intenţie.
Biblioteca Judeţeană ,,Gh. Asachi” din Iaşi va găzdui, în perioada 1-12 august, ,,Maratonul de scriere creativă- ficţiunea de gen”. Întâlnirile se fac în prezenţa scriitorului Dan Doboş, directorul instituţiei, de luni până vineri între orele 11-13.
“Îmi propun să mă întâlnesc cu tineri cu vârse cuprinse între 15-25 ani, care au mai scris literatură, proză sau să mă convingă printr-o scrisoare de intenţie că au de gând să se apuce de scris. Acest program nu este destinat unui public larg, ci e vorba de un atelier aplecat de tehnicile de creaţie privit prin prisma scrierii creative, care la noi e la primii paşi, iar în vest sunt lucrări importante pentru literature clasică”, spune Dan Doboş, director al Bibliotecii Judeţene ,,Gh.Asachi” Iaşi.
Cei care au simţit vreodată că imaginaţia lor depăşeşte orice fel de limită realistă, pot să se înscrie până pe 31 iulie la cel mai real atelier de ficţiune. Timp de 12 zile, iubitorii de ficţiune se întâlnesc în Sala de Referinţe a bibliotecii pentru a discuta artele literaturii de gen. Atelierul este gratuit şi este destinat tinerilor care doresc să se antreneze în arta scrierii unui bestseller. Admiterea la curs, în limita a 16 locuri, se va face pe baza analizei scrisorii de intenţie.„Talentul poate fi educat, atât timp cât există. Tehnicile stilistice şi narative pot fi învăţate, dar dacă nu există chemarea spre scris, atunci îmi e teamă că ne întâlnim degeaba”, completeaza directorul.
Scriitorii de ficţiune sunt poate într-un număr mai redus, totodată fiind printre cei mai citiţi decât autorii care scriu în stil clasic. De obicei, cei care se înscriu la acest marathon sunt persoane care vor să devină poeţi sau să practice ,,proza care spune poveşti”.
Reporter Diana Mihai
No Comments so far
Jump into a conversationNo Comments Yet!
You can be the one to start a conversation.Only registered users can comment.